Sivun näyttöjä yhteensä

5.5.2013

Hilpeän leipurin talossa

[:]Tervehdys[:]

Sori että on tullut taas taukoa. Yritän ryhdistäytyä, mutta...noh, kyllä te tiedätte miten hyvin se yleensä pelittää. Asiaan.

Viime viikonloppuna saatiin pitkästä aikaa vieraita (sua ei lasketa, Minna, oot jo kantakalustoa) kun armas siskoni paukkasi meille kuohuvaa kassissaan. Suunnitelma oli juoda, syödä ja laulaa karaokea, me Asikaiset ollaan aika kovia hoilaamaan. 
Leivoin myös tämän iloisen tapahtuman kunniaksi elämäni ensimmäisen täytekakun josta tuli aivan täydellinen kuten arvata saattaa, olenhan magiaa keittiössä.
 Kakkupohja oli itseasiassa tehty suklaakääretortun ohjeella, lopputulos oli aivan järjettömän kuohkea ja kevyt. Väliin tein lime-valkosuklaarahkasta ja kermavaahdosta seoksen, päälle vaahdotin mansikkakermavaahtoa ja koristelin vielä tuoreilla, sokeroiduilla mansikoilla ja maitosuklaaraasteella. Kesä suussa.
 Jengi juo kahvia aina kakun kanssa, oli se kakku sitten mikä tahansa. Omasta mielestäni oikeastaan ainut juoma joka tällaisen makean kesäisen kakun pariksi sopii on skumppa, tai kupliva viini. Meillä laseissa oli Lambruscoa joka on mun mielestä muutenkin hyvä ruokajuoma kesäpöydässä ja maistuu myös tällaiselle viiniarastelijalle.
Kakun mussuttamisen jälkeen siirryttiinkin sitten aika äkkiä karaokelaitteiston ääreen. Sai naapurit nauttia pitkästä aikaa ilmaiskonsertista ja tällä kertaa peräti kaksiäänisesti. Tai kolme, uskaltautuipa Rippakin mikin varteen heittämään parit freestylet.
 
Viimeinen viikko on mennyt leipoessa. Olen leiponut viikon aikana kolme kertaa! Ensin oli tuo kakkuhomma, sitten Lidlissä oli tarjouksessa vihreää parsaa josta piti tietenkin tehdä piirakka ja viimeiseksi käteen tarttui ruuanjaossa mustikkarahkapurkki jonka hyödynsin kuningatarpiirakkaan.
 
En ole koskaan ollut parsan ystävä, varmaan lähinnä johtuen siitä, että yleensä eteen on tullut valkoista purkkiparsaa vihreän tuoreen sijasta. Ehkä ruokablogien aivopesu on kuitenkin alkanut vaikuttaa minuunkin sillä tänä keväänä on himottanut parsaa ihan hulluna. Vihreät parsaniput kauppojen hyllyillä suorastaan kiljuvat mun nimeä. En ollut myöskään koskaan aiemmin tehnyt siis parsapiirakkaa, mutta löysin jo pari vuotta sitten sittemmin kuopatusta Voisilmäpeliä-blogista hyvän ohjeen jota sovelsin hieman ja olihan se nyt ihan s**tanan hyvää. Tätä mussutettiin sitten pienessä darrassa ja katsottiin samalla The Gates-dokumenttia.

Tänään päätin sitten monen päivän jahkailun päätteeksi ryhtyä jälleen toimeen ja pyöräytin kuningatarpiirakan.
En jaksanut alkaa mitään reseptejä suuremmin seuraamaan, joten sävelsin tämän usemman reseptin pohjalta. Pohja on murotaikina johon heitin sekaan kaurahiutaleita ja täytteenä pensasmustikkaa ja vadelmaa sekä mustikkarahka-maitoseos. Kun nyt oli aikaa ja olin jo vauhdissa niin pyöräytin siihen sitten kylkeen myös vaniljakastikkeen. Näistäkään en ollut kumpaakaan tehnyt aiemmin mutta kyllä maistui. Onko kevät innostanut muita keittiössä tai muissa harrastuksissa jotka on ehkä talven aikana vähän jääneet vähemmälle?

Ja hei, ei huolta vaikka tämä mun kirjoittelu on viime aikoina ollut aika kotihommapainotteista, ensi kerralla lupaan kirjoittaa jostain muusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti