Sivun näyttöjä yhteensä

30.7.2012

Onni on atooppinen iho

Seuraa sairashistoriasta avautumista.

Mä olen aika sairas tyyppi. Mulla on astma, atooppinen ekseema ja tuhatmiljoonaa allergiaa. Viime aikoina tuo atopia on alkanut taas nostella rumaa päätään (ota tämä kirjaimellisesti). Joka paikkaan sattuu, kutiaa ja iho punoittaa kuin ihastuneen teinitytön posket. Kaikkein ihaninta tilanteessa on toki se, että rahat on finaalissa juuri samaan aikaan kortisonivoiteen kanssa, joten eipä ole ennen keskiviikkoa ja Kelan lahjoitusta mitään helpotusta tiedossa.

Ihottuma ja helle on tosi kiva yhdistelmä, tiesittekös sitä? Mikä siitä tekee niin ihanaa on olla allerginen omalle hielleen. Tämä on aika yleistä meidän ihovammaisten keskuudessa. Toinen huippumuksa juttu on se, että ekseemaiho menettää ikään kuin kykynsä säännellä kehon lämpötilaa. Ei riitä, että ulko- ja sisälämpötila lähentelee kolmeakymmentä ja ilmankosteus sataa, ei suinkaan. Ihon täytyy vielä vittuilla siihen päälle aiheuttamalla tuplasti kuumemman olotilan, eikä valitettavasti sillä hyvällä tavalla.

Olisi ihan kiva osata ennakoida näitä ihottumajaksoja. Tällä kertaa olen tosin aika varma syyllisestä. Sen nimi on Pepe ja se on iso, musta ja hilseilee ympäriinsä. Muuten kiva kissa, mutta en jää viimeisestä ominaisuudesta johtuen juuri kaipaamaan. Onneksi Lidl on olemassa. Jälleen kerran halpatuote osoittautuu paremmaksi kuin mitkään apteekin litkut. Vuosikausia olen tuhlannut omaisuuksia apteekkien perusvoiteisiin kun olisin voinut ostaa murto-osalla niiden hinnoista yhtä hyvää ellei parempaa tököttiä tuolta Saksan lahjasta maailmalle. Vertailun vuoksi: 400 g puteli Aqualan L:ää maksaa Yliopiston apteekissa 15,90 € kun Cien Sensitive bodylotion hajustamaton maksaa Lidlissä sen n. 2,5 €.Vaikutus on molemmissa täysin sama. Fellow atoopikoille suosittelen siis piipahtamista Lidliin.
Etsi tätä putelia

Päätän saarnan kehottamalla terveitä nauttimaan terveydestään ja olemaan siitä kiitollisia ja sairaita ottamaan ilon irti hyvistä ajoista. Piis aut!

3 kommenttia: