Sivun näyttöjä yhteensä

13.5.2012

Kesä on virallisesti alkanut

Ah ja oih! Eilen tuli kylmä nahkatakissakin, mutta nyt tuolla tarkenee jo ihan t-paidassa ja shortseissa (joskaan kanssaolijoiden mielenrauhan säilyttämiseksi viimeksi mainittua ei ehkä kannattaisi vielä näillä talvikiloilla käyttää). Tämän meidän uuden asuinpaikan pihassa on täysvarusteltu grillipiste, jonka korkkasimme tänään.


Listalla oli lihavartaita porsaan sisäfileestä sekä halloumi-kasvisvartaita. En ole aiemmin grillannut halloumia, ainoastaan paistanut sitä pannulla, mutta kyllä grillattu halloumi vain on sitä parasta!Vartaiden voiteluun käytin mausteöljyä. Laitoin siihen merisuolaa, basilikaa, oreganoa, mustapippuria ja saksin sekaan vielä tuoretta sipulinversoa. Harmittaa kun tajusin vasta jälkeenpäin, että kasvisvartaille olisi voinut tehdä vielä erillisen minttuöljyn, olisi sopinut halloumin kanssa ihan täydellisesti. No, ompahan jotain mitä kokeilla vielä kesän aikana!


Vartaat ovat aina aika varma valinta ja menihän ne tälläkin kertaa alta aikayksikön. Tänä kesänä ollaan ajateltu tehdä vielä jotain mitä kumpikaan ei ole koskaan aiemmin kokeillut: makkaroita. Lähellä on teurastamo josta aiotaan hakea suolta ja jotain astetta erikoisempia lihoja. Onpa ollut kasvismakkarastakin puhetta. En malta odottaa, että pääsen taiteilemaan niiden parissa. Onko joku joskus tehnyt itse makkaroita? Vinkit ei nimittäin olisi yhtään pahitteeksi. 

Nyt olisi jo aika laittaa grillit tulille. Puugrilliähän tuohon hommaan ei todellakaan tarvitse, itseasiassa omasta mielestäni sähkögrilli on jopa parempi; lopputulos on tasaisempi ja homma käy nopeammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti