Sivun näyttöjä yhteensä

14.5.2012

Ei mikään neitisalaatti

Vaikka menisi kauppaan ostamaan pelkkää kissanruokaa kannattaa välillä eksyä muillekin osastoille. Kuten tänä aamuna. Einestiskin punaiset hintalaput houkuttelivat tarkastamaan josko muillakin tiskeillä olisi jotain ostamisen arvoista alennuksella. Ja olihan siellä. Lohta. Mukaan lähti juuri kahdelle ihmiselle passeli lohipala, joka innosti kokeilemaan jotain vähän uudenlaista.


Olen salaattien ystävä. Minusta se on yksi monipuolisimmista ellei jopa monipuolisin ruokalaji mitä olla saattaa. Sitä voi varioida loputtomiin ja siinä voi yhdistellä sellaisia raaka-aineita joita ei ikipäivänä olisi uskonut nauttivansa yhdessä. Tällä kertaa kuitenkin pelasin melko varman päälle. Eipä sillä, en ole aiemmin keksinyt yhdistää kesäkurpitsaa ja lohta. Ja miksen! Aivan loistava yhdistelmä. Molemmat ovat maultaan pehmeitä ja kevyitä, mutta lopputulos ei kuitenkaan ole liian kesy. Tomaatti ja sitruunamehu tuovat salaattiin mukavaa hapokkuutta ja särmää. Harmittaa silti aina vaan, ettei Suomesta saa kunnollisia tomaatteja. Siis sellaisia, jotka olisivat tarpeeksi makeita ja hedelmäisiä. Onneksi meidän keittönpöytä on varsinainen tomaattiviidakko. On Super sweetiä, Chocolate cherryä ja Sungoldia, joten koko kesänä ei tarvitse tuostakaan aiheesta valittaa.


Yhden hengen salaattia varten tarvitset siis 150 g lohta,  kaksi kiekkoa kesäkurpitsaa, yhden keskikokoisen tomaatin (kirsikkatomaatteja n.6-8 kpl) ja salaattia (itse käytin salaattimixiä) sekä maustamiseen valko- ja mustapippuria ja sitruunamehua.
Lämmitä pannu keskilämpöiseksi, ei liian kuumaksi tai kylmäksi, ja paista lohta voissa n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta paksuudesta riippuen, voit käyttää hauduttaa sitä lopuksi hetken kannen alla. Paista myös kiekoiksi leikattu kesäkurpitsa, kunnes sen pinta on molemmilta puolelta kauniin ruskettunut. Mausta lohi ja kesäkurpitsat suolalla ja lohi lisäksi valkopippurilla ja sitruunamehulla. Leikkaa kesäkurpitsakiekot neljään osaan. Asettele salaatti pediksi lautaselle ja ripottele kesäkurpitsat sen päälle. Asettele lautaselle myös lohi ja tomaatit. Lorauta koko hoidon päälle hieman oliiviöljyä, sitruunamehua ja mustapippuria. Ihaile hetki tuotostasi ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti